Stādām kokus sadarbībā ar ziedot.lv

Medaļa, protams, ir netaņemama sacensību daļa, bet vai tā ir vienīgais, kas apliecina Tavu dalību skrējienā? Varbūt medaļu plauktiņā nemaz vairs nav vietas? Šosezon piedāvājam kopā izdarīt labu darbu mūsu planētas labā! Šogad ikvienam skrējiena dalībniekam ir iespēja atteikties no savas finiša medaļas, iemainot to pret dalībnieka vārdā iestādītu koku, ko nodrošināsim sadarbojoties ar ziedot.lv un iesaistoties projektā ”Dzēs “CO2 pēdas” nospiedumu!”.

“CO2 pēda” ir kopējā oglekļa dioksīda emisijas mērs, ko tieši un netieši izraisa cilvēku darbība. CO2 pēdas nospieduma aprēķināšana ir vienkāršs veids, kā precīzi parādīt, ka sabiedrības dzīvesveids izraisa oglekļa emisiju un atstāj negatīvu ietekmi uz vidi, klimatu un planētu.

CO2 pēdu var aprēķināt jebkurai precei, pakalpojumam, organizācijai, bet to var rēķināt arī avio lidojumiem. Lidošana būtiski ietekmē vidi un klimatu.Pat viens lidojums var ievērojami palielināt viena cilvēka radīto CO2 pēdas nospiedumu! Piemēram, lidojot Rīga – Minhene – Rīga, mēs radam vismaz 200 kg CO2.

Par novirzītajiem līdzekļiem tiks iegādāti un iestādīti koki vietās, kurās līdz šim tie nav auguši, tādējādi kompensējot avio lidojumu radīto CO2 pēdu.

Sīkāk par projektu lasi: ziedot.lv/co2peda